Profiteer van onze
kennis & ervaring!

Specialist sinds 1996

Vrijblijvend advies

Landelijke montage en service

Flexstep plateaulift H-1250 Flex

Zowel trap als plateaulift

Maximale opvoerhoogte 125 cm

De H-1250 Flexstep biedt een unieke oplossing voor het overbruggen van hoogtes tot 1250 mm. Doordat de trap met een druk op de knop kan worden omgetoverd tot een plateaulift, is deze trap tevens toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Na gebruik wordt de plateaulift snel en eenvoudig weer ingesteld als trap voor alle overige gebruikers. De Flexstep is mede hierdoor bijzonder geschikt in situaties waarbij geen ruimte is voor het plaatsen van een hefplateau naast de trap.

De Flexstep wordt gekenmerkt door een strak design en is geschikt voor een belasting tot 400 kg. Alle elektronica, motoren en accu’s zijn volledig in de lift weggewerkt.

Uw woning, winkel of bedrijfspand rolstoel toegankelijk

De ideale oplossing als er geen ruimte is voor een plateaulift naast de trap

Om te voorkomen dat er personen van de bovenste stopplaats zouden kunnen vallen zijn er diverse valbeveiligingen voor de Flexstep leverbaar. Naast een inventarisatie van de risico’s dient rekening te worden gehouden met NEN normen en het Bouwbesluit.

  • Veiligheidsdeur (automatisch)
  • Verticale veiligheidspoort (automatisch)
  • Opklapbare oprijplaat (automatisch)

Flexstep specificaties en afmetingen

Maximale hefhoogte 125 cm

Maximale belasting 400 kg

Maximale hefhoogte 125 cm
Maximale belasting 400 kg
Afmetingen breedte 70, 80, 90 en 100 cm (binnenmaat)
Lengte afhankelijk van aantal traptreden, 92 – 183 cm

Keuringen:

EC Directive Machinerichtlijn 2006/42/CE
ISO 9386- I : 2000
EMC Directive 2004/I08/EC

De snelheid van de lift is ca. 40 mm per seconde. Dit geldt zowel voor de trap (omlaag/omhoog laten van de treden) als de lift (omhoog/omlaag laten van het hefplateau).

Veilig en betrouwbaar naar boven

Langer zelfstandig thuis wonen

en gebouwen rolstoeltoegankelijk

Hoe helpen we u het beste?

Van onze expertise wordt al jaren gebruik gemaakt door zorgprofessionals, particulieren, WMO consulenten, letselschadeverzekeraars, architecten & aannemers. Niet alleen realiseren we tal van oplossingen voor particulieren, ook plaatsen we veel liften in opdracht van musea (zoals het Van Gogh en het Zuiderzee museum), gemeentehuizen, scholen, winkels en kantoren.

Om ervoor te zorgen dat de aanpassingen doeltreffend zijn, zijn er handboeken voor toegankelijkheid, NEN en ITS normen en houden we met onze adviezen rekening met de gestelde eisen in het Bouwbesluit en de Machinerichtlijn.

advies-aan-client-in-rolstoel-1475x983

1. Mail uw aanvraag

Omschrijf de situatie waarvoor u een oplossing zoekt, voeg waar mogelijk foto’s en of tekeningen toe. Uiteraard gaat dit het beste per email. Des te betere informatie wij ontvangen, des te beter kunnen wij u adviseren!

2. Informatie en prijzen

U ontvangt van ons praktische informatie en richtprijzen van mogelijke oplossingen. Hieruit blijkt vaak al snel of onze producten de gewenste oplossing bieden en met welke investering u rekening dient te houden.

3. Persoonlijk advies

Daarna ontvangt u van ons persoonlijk advies en uitleg, en maken we in overleg met u een afspraak. Dit kan zijn bij ons in de showroom of bij u op locatie. We zorgen voor goede afstemming vooraf, zodat een bezoek voor alle betrokkenen zinvol is.