Profiteer van onze
kennis & ervaring!

Specialist sinds 1996

Vrijblijvend advies

Landelijke montage en service

Plateauliften voor de trap

Compacte en betrouwbare plateauliften, voorzien van automatisch

opklapbaar hefplateau, diverse afmetingen en knelbeveiligingen conform de nieuwe NEN 81-40 norm

Hoe werkt het?

Aan de wand of op stalen consoles worden geleiderails gemonteerd waarlangs de plateaulift z’n weg vervolgd. Het plateau van de lift is leverbaar in verschillende afmetingen en geschikt voor een belasting van 225, tot optioneel 300 kg.

Is mijn trap geschikt?

De plateauliften zijn standaard geschikt voor rechte trappen met een hellingshoek van maximaal 52 graden. Er zijn plateauliften leverbaar met bochten om de lift onderaan de trap langs de zijkant te parkeren, of voor het overbruggen van trappen met bordessen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Doordat de het plateau van de lift onderaan de trap op de vloer moet landen is in de regel een minimale vrij ruimte van 150 cm nodig. Afhankelijk van de rolstoel is een plateaubreedte van 80 cm in de regel voldoende, hiervoor is een trapbreedte van circa 100 cm vereist.

Compacte plateaulift, sterk en betrouwbaar

De LD en LS plateauliften worden vervaardigd door een moderne Oostenrijkse fabriek met veel ervaring, de liften worden uitvoerig getest af fabriek en volledig ”ready tot run” geleverd. Er zijn plateauliften leverbaar voor binnen, voor buiten, voor rechte trappen en trappen met bordessen. Ook is het mogelijk om de liften op een bordes, onderaan de trap of op de bovenverdieping een bocht te laten maken.

De geleiderails voor de plateauliften kunnen aan de wand of op consoles worden gemonteerd.

Domicare biedt betaalbare plateauliften van hoge kwaliteit!

De bovenste geleiderail doet tevens dienst als trapleuning.

Onze plateauliften voldoen aan de actuele NEN 81-40 norm.

Openbare gebouwen en winkels rolstoeltoegankelijk

Eenvoudig en vrijwel over te plaatsen

Compact, opklapbaar en leverbaar in talloze afmetingen en kleuren

Volledig automatisch en gemakkelijk te bedienen

De volledig in de liftunit weggewerkte compacte aandrijftechniek functioneert op accu’s die op een van de parkeerstations, zowel boven als beneden, automatisch worden geladen. Hiermee behoren lelijke meebewegende spiraalkabels, en hiermee de kans op kabelbreuken, definitief tot het verleden. De lift is standaard voorzien van noodstroomvoorziening.

De lift wordt volledig automatisch bediend en wordt standaard geleverd met twee draadloze bedieningspanelen, zowel geschikt voor wandmontage als handheld afstandsbedieningen. De lift wordt standaard geleverd met een handheld bedieningspaneel aan spiraalsnoer op het plateau, of kan optioneel worden voorzien van een bediening middels een joystick.

Domilift plateaulift LD/LS20

  • Elektrisch opklapbaar plateau
  • Elektrisch opklapbare veiligheidspoorten
  • Elektrisch opklapbare oprijplaten
  • Voorzien van afrolbeveiliging
  • Voorzien van knelbeveiligingen
  • Geschikt tot 225kg (optie 300kg)

Optioneel leverbaar voor gebruik buiten

De plateauliften bieden unieke mogelijkheden voor het realiseren van bochten op de onderste of bovenste stopplaats, bijvoorbeeld voor het parkeren van de lift naast de trap (eventueel 180 graden bocht). Ook is de lift geschikt voor het passeren van bordessen op de trap. De LS-20 biedt tevens de mogelijkheid om de stijgingshoek tijdens de transfer te wijzigen, waardoor de plateaulift op de bovenste stopplaats geparkeerd zou kunnen worden.

Onze trapplateauliften zijn standaard geschikt voor gebruik binnen, en optioneel leverbaar voor permanent gebruik buiten, eventueel te voorzien van een beschermhoes.

Veilig en betrouwbaar naar boven

Langer zelfstandig thuis dankzij compacte huisliften zonder schacht,

woningen en gebouwen toegankelijk met onze plateauliften.

Hoe helpen we u het beste?

Van onze expertise wordt al jaren gebruik gemaakt door zorgprofessionals, particulieren, WMO consulenten, letselschadeverzekeraars, architecten & aannemers. Niet alleen realiseren we tal van oplossingen voor particulieren, ook plaatsen we veel liften in opdracht van musea (zoals het Van Gogh en het Zuiderzee museum), gemeentehuizen, scholen, winkels en kantoren.

Om ervoor te zorgen dat de aanpassingen doeltreffend zijn, zijn er handboeken voor toegankelijkheid, NEN en ITS normen en houden we met onze adviezen rekening met de gestelde eisen in het Bouwbesluit en de Machinerichtlijn.

advies-aan-client-in-rolstoel-1475x983

1. Mail uw aanvraag

Omschrijf de situatie waarvoor u een oplossing zoekt, voeg waar mogelijk foto’s en of tekeningen toe. Uiteraard gaat dit het beste per email. Des te betere informatie wij ontvangen, des te beter kunnen wij u adviseren!

2. Informatie en prijzen

U ontvangt van ons praktische informatie en richtprijzen van mogelijke oplossingen. Hieruit blijkt vaak al snel of onze producten de gewenste oplossing bieden en met welke investering u rekening dient te houden.

3. Persoonlijk advies

Daarna ontvangt u van ons persoonlijk advies en uitleg, en maken we in overleg met u een afspraak. Dit kan zijn bij ons in de showroom of bij u op locatie. We zorgen voor goede afstemming vooraf, zodat een bezoek voor alle betrokkenen zinvol is.