Profiteer van onze
kennis & ervaring!

Specialist sinds 1996

Deskundig advies

Landelijke montage en service

Zweefliften voor rolstoel of tilband

De zogenaamde ”zweeflift” onderscheidt zich van een reguliere traplift of plateaulift

doordat de geleiderails boven de trap worden gemonteerd in plaats van langs de wand.

zweeflift-met-rolstoel-boven-800x600

zweeflift-rolstoel-boven-trap-800x600

zweeflift-geparkeerd-800x600

De voordelen van zweefliften

De plafondgemonteerde ”zweeflift” onderscheidt zich van een reguliere traplift of plateaulift doordat de geleiderails boven de trap worden gemonteerd in plaats van langs de wand. De zweeflift kan worden voorzien van tiljukken, en kan worden gecombineerd met een plafondlift / tilsysteem, waardoor noodgedwongen verhuizen vaak overbodig is. Doordat de rail van de zweeflift boven de trap worden gemonteerd behouden de treden hun breedte en blijft een smalle trapopgang goed bruikbaar voor overige gebruikers. Bovendien kunnen hierdoor ramen en deuren probleemloos worden gepasseerd.

rail-zweeflift-2018_800x600

Niets staat u in de weg

Doordat de geleiderail boven de trap hangt blijft de trapt goed begaanbaar voor overige gebruikers.

zweeflift-2018-parkeerstand-800x600

Weinig stallingsruimte

Omdat de de liftmodule aan het plafond hangt neemt deze weinig ruimte in. Ook kan de lift met de draadloze afstandsbediening (optie) worden opgeroepen of weggestuurd.

zweeflift-passeren-ramen-en-deuren-800x600

Passeren van ramen en deuren

Zeer geschikt voor wenteltrappen, zeer steile trappen, smalle trappen en meerdere verdiepingen. De lift passeert probleemloos deuren en ramen.

zweeflift-koppelen-aan-rolstoel-800x600

Zelfstandig gebruiken

Aan de achterzijde kan de rolstoel worden getild d.m.v. een beugel onder de duwbeugels, terwijl aan de voorzijde handige adapters worden gemonteerd.

Liftspecificaties

Zweefliften RL-60 / SL-60

Toepassing

De zweeflift is ontworpen en geproduceerd onder de Europese Machine Richtlijn 2006/42/EG. De liften zijn geschikt voor personen, zowel geschikt voor rechte trappen, trappen met bochten (uitsluitend binnen).

Bediening

Standaard voorzien van bediening aan spiraalsnoer, leverbaar met twee draadloze afstandsbedieningen (handzenders of bedieningspanelen voor wandmontage).

Maximale belasting / stijging

Liftcapaciteit standaard 160 kg / optie 250 kg., snelheid: ca. 0,12 m per seconde. De maximale stijgingshoek bedraagt 60°.

Bevestiging tilband

Doordat de zweeflift kan worden voorzien van een juk met een tilband ontstaat een unieke oplossing voor kleine trapopgangen. Immers in de tilband wordt slechts de gebruiker zelf verplaatst en niet een plateau of een rolstoel.

Bevestiging rolstoel

Er zijn verschillende adapters leverbaar waardoor het mogelijk is de zweefift uit te voeren met handbewogen rolstoelen, kinderstoelen of bijvoorbeeld een buggy.

Veiligheidsvoorzieningen

De lift is voorzien van opklapbare veiligheidsarmen, een nood-rem (valbeveliging) en een nood-daal systeem, te bedienen door derden.

zweeflift-voor-wenteltrappen-550x733

zweeflift-in-gang-550x733

zweeflift-in-kelder-550x733

Veilig en betrouwbaar naar boven

Langer zelfstandig thuis wonen

en gebouwen rolstoeltoegankelijk

Hoe helpen we u het beste?

Van onze expertise wordt al jaren gebruik gemaakt door zorgprofessionals, particulieren, WMO consulenten, letselschadeverzekeraars, architecten & aannemers. Niet alleen realiseren we tal van oplossingen voor particulieren, ook plaatsen we veel liften in opdracht van musea (zoals het Van Gogh en het Zuiderzee museum), gemeentehuizen, scholen, winkels en kantoren.

Om ervoor te zorgen dat de aanpassingen doeltreffend zijn, zijn er handboeken voor toegankelijkheid, NEN en ITS normen en houden we met onze adviezen rekening met de gestelde eisen in het Bouwbesluit en de Machinerichtlijn.

advies-aan-client-in-rolstoel-1475x983

1. Mail uw aanvraag

Omschrijf de situatie waarvoor u een oplossing zoekt, voeg waar mogelijk foto’s en of tekeningen toe. Uiteraard gaat dit het beste per email. Des te betere informatie wij ontvangen, des te beter kunnen wij u adviseren!

2. Informatie en prijzen

U ontvangt van ons praktische informatie en richtprijzen van mogelijke oplossingen. Hieruit blijkt vaak al snel of onze producten de gewenste oplossing bieden en met welke investering u rekening dient te houden.

3. Persoonlijk advies

Daarna ontvangt u van ons persoonlijk advies en uitleg, en maken we in overleg met u een afspraak. Dit kan zijn bij ons in de showroom of bij u op locatie. We zorgen voor goede afstemming vooraf, zodat een bezoek voor alle betrokkenen zinvol is.