Profiteer van onze
kennis & ervaring!

Zweeflift specialist sinds 1996

Zowel huisliften als plateauliften en plafondliften

Landelijke montage en service

Zweefliften voor rolstoel of tilband

De zogenaamde ”zweeflift” onderscheidt zich van een reguliere traplift of plateaulift

doordat de geleiderails boven de trap worden gemonteerd in plaats van langs de wand.

zweeflift-met-rolstoel-boven-800x600

zweeflift-rolstoel-boven-trap-800x600

zweeflift-geparkeerd-800x600

De voordelen van een zweeflift

De plafondgemonteerde ”zweeflift” onderscheidt zich van een reguliere traplift of plateaulift doordat de geleiderails boven de trap worden gemonteerd in plaats van langs de wand. De zweeflift kan worden voorzien van tiljukken, en kan worden gecombineerd met een plafondlift / tilsysteem, waardoor noodgedwongen verhuizen vaak overbodig is. Doordat de rail van de zweeflift boven de trap worden gemonteerd behouden de treden hun breedte en blijft een smalle trapopgang goed bruikbaar voor overige gebruikers. Bovendien kunnen hierdoor ramen en deuren probleemloos worden gepasseerd.

rail-zweeflift-2018_800x600

Niets staat u in de weg

Doordat de geleiderail boven de trap hangt blijft de trapt goed begaanbaar voor overige gebruikers.

zweeflift-2018-parkeerstand-800x600

Weinig stallingsruimte

Omdat de de liftmodule aan het plafond hangt neemt deze weinig ruimte in. Ook kan de lift met de draadloze afstandsbediening (optie) worden opgeroepen of weggestuurd.

zweeflift-passeren-ramen-en-deuren-800x600

Passeren van ramen en deuren

Zeer geschikt voor wenteltrappen, zeer steile trappen, smalle trappen en meerdere verdiepingen. De lift passeert probleemloos deuren en ramen.

zweeflift-koppelen-aan-rolstoel-800x600

Zweeflift zelfstandig gebruiken

Aan de achterzijde kan de rolstoel worden getild d.m.v. een beugel onder de duwbeugels, terwijl aan de voorzijde handige adapters worden gemonteerd.

Zweefliftspecificaties

Zweefliften RL-60 / SL-60

Toepassing

De zweeflift is ontworpen en geproduceerd onder de Europese Machine Richtlijn 2006/42/EG. De liften zijn geschikt voor personen, zowel geschikt voor rechte trappen, trappen met bochten (uitsluitend binnen).

Bediening

Standaard voorzien van bediening aan spiraalsnoer, leverbaar met twee draadloze afstandsbedieningen (handzenders of bedieningspanelen voor wandmontage).

Maximale belasting / stijging

Liftcapaciteit standaard 160 kg / optie 250 kg., snelheid: ca. 0,12 m per seconde. De maximale stijgingshoek bedraagt 60°.

Bevestiging tilband

Doordat de zweeflift kan worden voorzien van een juk met een tilband ontstaat een unieke oplossing voor kleine trapopgangen. Immers in de tilband wordt slechts de gebruiker zelf verplaatst en niet een plateau of een rolstoel.

Bevestiging rolstoel

Er zijn verschillende adapters leverbaar waardoor het mogelijk is de zweefift uit te voeren met handbewogen rolstoelen, kinderstoelen of bijvoorbeeld een buggy.

Veiligheidsvoorzieningen

De lift is voorzien van opklapbare veiligheidsarmen, een nood-rem (valbeveliging) en een nood-daal systeem, te bedienen door derden.

zweeflift-voor-wenteltrappen-550x733

zweeflift-in-gang-550x733

zweeflift-in-kelder-550x733

Profiteer van onze kennis & ervaring!

Hoewel we ons al sinds 1996 hebben bezig gehouden met het volledig aanpassen van woningen is

onze focus intussen vooral gericht op het tillen en verplaatsen. We bieden daarom zowel zweefliften, huisliften als plateauliften en plafondliften

Omdat we zowel zweefliften en plafondliften op een slimme manier combineren bieden we daarmee unieke totaaloplossingen

Zowel zorgprofessionals, particulieren, WMO consulenten, letselschadeverzekeraars, architecten & aannemers maken al jarenlang gebruik van onze expertise. Omdat er meerdere oplossingen mogelijk zijn helpen we u graag bij het maken van de beste keuze. Zodat ook u uiteindelijk profiteert van onze kennis en ervaring!

Zowel huisliften als plateauliften en plafondliften, gratis advies