Domilift® HL-3500
Schachtloze huislift

Hydraulische aandrijving

Geen schacht of put

Eenvoudige installatie

Huisliften zonder schacht of put

Ontdek de unieke mogelijkheden van onze schachtloze huisliften

Compact, optimaal beveiligd en vrijwel overal te plaatsen

Bespaar ruimte met een schachtloze huislift

In de vloer wordt een uitsparing gemaakt waar de liftcabine doorheen gaat. Als de lift beneden staat, wordt de vloer aan de bovenzijde afgedekt door een meebewegende plaat die met 250 kg kan worden belast. De vloer is dus volledig begaanbaar!

Als de lift boven staat wordt het plafond aan de onderzijde afgedekt met een witte plafondplaat die tevens 60 minuten brandwerend is. Zo kunt u de lift bijvoorbeeld overdag op een slaapkamer boven uw woonkamer parkeren, terwijl de ruimte in de woonkamer volledig bruikbaar is. U laat de lift alleen even naar beneden komen om de lift te gebruiken, en stuurt de lift daarna weer weg.

De HL-3500 schachtloze liften zijn daarom enorm ruimtebesparend, en kunnen vrijwel overal worden geplaatst. De lift kan worden geplaatst langs een wand, in een hoek of midden in de kamer en soms zelfs in een kast of trapgat.

Huislift HLC-3500 liften zonder schacht of put

  • Liftcabine wordt ”geparkeerd” op andere verdieping, en staat daarom nooit in de weg
  • Geen schacht of put nodig, overal te plaatsen
  • Opvoerhoogte tot 3,5 meter (maximaal 1 verdieping)
  • Hydraulische aandrijving, met mechanische nood-daal

Huislift als alternatief voor traplift

De schachtloze huislift HLO-3000/3500 SMALL

Standaard voorzien van zitje en handgrepen

Bent u op zoek naar alternatief voor de traditionele traplift, dan is onze kleinste huislift met opklapbaar zitje de ideale oplossing voor het overbruggen van de verdieping.

De HL-3500 huislift zonder schacht, model SMALL, is voorzien van een opklapbare zitting, instelbaar op de gewenste zithoogte en handgrepen. De lift heeft een compacte afmeting van breedte x diepte = 59 x 79 cm (binnenmaat).

Wilt u toch iets meer ruimte in de lift, bijvoorbeeld om een wasmand of rollator mee te kunnen nemen? Dan is er een schachtloze huislift leverbaar in de maat MEDIUM,breedte x diepte = 74 x 118 cm. De Medium is optioneel leverbaar met opklapbare zitting.

Rolstoellift met open cabine

De schachtloze huisliften HLO-3000/3500 LARGE

Vlakke bodemplaat en rolstoelvriendelijk

De meest verkochte rolstoellift is onze HL-3500 lift zonder schacht met half-open cabine, in de afmeting LARGE. Deze heeft een binnenmaat van breedte x diepte = ca. 79 x 123 cm.

Wilt u toch iets meer ruimte in de lift, dan is er een schachtloze huislift in de maat EXTRA LARGE leverbaar met een afmeting van breedte x diepte = ca. 90 x 140 cm.

De schachtloze huisliften zijn standaard voorzien van een vlakke bodemplaat met geïntegreerde oprit en zijn daarmee volledig rolstoeltoegankelijk. Optioneel leverbaar met elektrisch bedienbare deur. De halfopen cabine geeft een ruimtelijk gevoel, en is optisch minder dominant aanwezig in de ruimte dan een lift met dichte cabine. De lift is voorzien van een drukgevoelige rand aan de bovenzijde van de cabine waarbij de lift stopt zodra deze wordt ingedrukt.

1 persoons huislift om in te staan

Huislift HLC-3000/3500 met dichte cabine, WIDE

Compact, zonder schacht of put

Indien u wilt staan in de lift, is er een model leverbaar met dichte cabine (HLC-3500 WIDE) in een afmeting met breedte x diepte = ca. 77,5 x 57,5 cm.

De huislift kan in vrijwel iedere woning worden ingebouwd, en is enorm ruimtebesparend omdat de lift op de bovenverdieping geparkeerd kan worden, terwijl de ruimte eronder volledig begaanbaar blijft. Hierdoor is de lift bijvoorbeeld geschikt voor transfers vanuit de woonkamer, rechtstreeks naar de bovengelegen slaapkamer.

Wilt u toch iets meer ruimte in de lift, bijvoorbeeld om een wasmand of rollator mee te kunnen nemen? Dan is er een model MEDIUM leverbaar met een afmeting van breedte x diepte = 74 x 118 cm.

De liften met dichte cabine zijn ook leverbaar in Large of Extra Large en daardoor geschikt voor meerdere personen. De standaard maximale belasting van 250 kg kan optioneel worden uitgebreid tot 300 kg.

Huislift met dichte cabine Large / Extra Large

Schachtloze huislift voor meerdere personen

Geschikt voor rolstoel met ouder/verzorger

De Large lift met dichte cabine is geschikt als 2 persoons lift om in te staan, maar ook zeer geschikt voor de meeste rolstoelen.

De Extra Large biedt extra ruimte en is hiermee bijvoorbeeld een ideale oplossing voor gebruik van een rolstoel samen met een verzorger, of bijvoorbeeld een ouder met een kind in een kinderwagen. De Extra Large heeft een binnenmaat van breedte x diepte = ca. 90 x 140 cm.

Optioneel kan worden gekozen voor uitbreiding van de maximale belasting van 250 kg naar 300 kg. (uitsluitend leverbaar op huisliften met dichte cabine).

Liftspecificaties

Domilift® schachtloze huisliften met open cabine (HLO) en dichte cabine (HLC)

Toepassing

De lift is ontworpen, geproduceerd en geplaatst onder de Europese Machine Richtlijn 2006/42/EG. De liften zijn geschikt voor particulier gebruik en het overbruggen van maximaal 1 verdieping (300/350 cm), uitsluitend binnen.

Bediening

Standaard voorzien van geïntegreerd bedieningspaneel in liftcabine, naar keuze links of rechts en twee draadloze afstandsbedieningen (handzenders) voorzien van houders voor wandmontage (opbouw). U hoeft de knopt slechts eenmaal in te drukken, en niet ingedrukt te houden.

Maximale belasting

Liftcapaciteit maximaal 250 kg, optioneel 300 kg (alleen op dichte cabine mogelijk). Snelheid: ca. 6 cm per seconde. Maximale belasting vloerklep verdiepingsvloer 250 kg.

Liftdeur

Aan voorzijde, links- of rechtsdraaiend, handmatig bedienbaar, optioneel elektrisch bedienbaar met afstandsbediening en automatische sluiting na gebruik (timer).

Stroomvoorziening

Voor het aandrijven ven de hydraulische pomp is een eenvoudige wandcontactdoos voldoende (230V). De liftcabine is voorzien van accu’s in cabine waardoor de lift tijdens een stroomstoring omlaag zal blijven gaan. Optioneel leverbaar met een UPS noodstroomvoorziening voor liftbediening zowel omhoog als omlaag.

Hydraulische pomp

Pomp direct naast de lift op begane grond, optioneel maximaal 8 meter vanaf de lift, afmeting pomp L x B x H = ca. 28 x 23 x 48 cm.

Vereiste plafondhoogte open cabine

De minimaal vereiste plafondhoogte voor de open lift met maximale hefhoogte van 3 meter (model HLO3000) bedraagt op de begane grond 185 cm, en op de 1e verdieping 205,5 cm.

De minimaal vereiste plafondhoogte voor de open lift met maximale hefhoogte van 3,5 meter (model HLO3500) bedraagt op de begane grond 210 cm, en op de 1e verdieping 229,5 cm.

Vereiste plafondhoogte dichte cabine

De minimaal vereiste plafondhoogte voor de dichte lift met maximale hefhoogte van 3 meter (model HLC/E3000) bedraagt op de begane grond 208 cm, en op de 1e verdieping 218 cm.

De minimaal vereiste plafondhoogte voor de dichte lift met maximale hefhoogte van 3,5 meter (model HLC/E3500) bedraagt op de begane grond 222 cm, en op de 1e verdieping 231,5 cm.

Bediening eenmaal indrukken

U bediend de lift eenvoudig met een druk op de knop. Onze huisliften zijn voorzien van zogenaamde overnamebesturing dat betekent dat u de knop maar eenmaal indrukt en niet vast hoeft te houden.

Optimaal beveiligd

De lift is voorzien van meebewegende afdekplaten die zowel boven als onderzijde elektronisch zijn beveiligd. De lift stopt daarom onmiddelijk zodra er zich iets of iemand onder of bovenop de lift bevindt.

Rolstoelvriendelijk

De schachtloze huisliften zijn standaard voorzien van een vlakke bodemplaat met geïntegreerde oprit en zijn daarmee volledig rolstoeltoegankelijk. Optioneel leverbaar met elektrisch bedienbare deur.

Bekijk enkele van onze referenties

Profiteer van jarenlange ervaring, circa 400 liften per jaar verlaten de fabriek.

Maak vrijblijvend een afspraak in onze showroom om de voordelen zelf te ervaren!

Bezoek onze showroom!

U bent van harte welkom om onze huisliften te komen bekijken en proberen.

Maak hiervoor wel eerst even een afspraak!

Hoe helpen we u het beste?

Anders dan veel aanbieders van liften ligt onze oorsprong sinds 1996 in het volledig aanpassen van woningen voor mensen met een fysieke beperking.

Van onze expertise wordt al jaren gebruik gemaakt door zorgprofessionals, particulieren, WMO consulenten, letselschadeverzekeraars, architecten & aannemers.