Profiteer van onze
kennis & ervaring!

Specialist sinds 1996

Vrijblijvend advies

Landelijke montage en service

Het tilsysteem met de meeste ontwerpvrijheid

”Of het nu gaat om zelfstandig wonen, begeleid wonen of wonen in een instelling, we willen ons thuis voelen.

Het tilsysteem moet daarom een integraal onderdeel vormen van de woonomgeving!”

Een tillift aan het plafond, hoe werkt het?

Aan het plafond worden rails gemonteerd waarin een compacte liftcassette wordt geplaatst. Deze cassette volgt het traject van het railsysteem en kan worden geleverd met uiteenlopende jukken en draagbanden.

Mono railsysteem
Het railsysteem kan bestaan uit rechte rails, eventueel gecombineerd met verschillende soorten bochten en rotondes. Met het ontwerp van een mono railsysteem dient zorgvuldig rekening te worden gehouden met de inrichting van de ruimte en alle uit te voeren tilhandelingen.

XY railsysteem
Door een beweegbare rail met trolleys haaks onder twee vaste rails te plaatsen, ontstaat een zogenaamd XY  systeem waarmee de lift een groot oppervlak kan bereiken. Bij toepassing van een XY systeem hoeft daarom nauwelijks rekening te worden gehouden met de inrichting. Ook is het mogelijk deze systemen aan elkaar te koppelen, zie bijgaande video!

tillift-demo-video-afbeelding_dubbel-xy-systeem

Mono railsysteem

Een enkel railsysteem, of monorail, bestaat uit rails met bochten en rotondes

plafondtillift-rotonde-in-14-richtingen-550x660

Het railsysteem kan bestaan uit rechte rails, eventueel gecombineerd met verschillende soorten bochten en rotondes. Met het ontwerp van een mono railsysteem dient zorgvuldig rekening te worden gehouden met de inrichting van de ruimte en alle uit te voeren tilhandelingen. Onze unieke rotonde heeft maar liefst 16 verschillende richtingen waardoor het vrijwel altijd lukt om iedere gewenste positie te bereiken.

  • Unieke rotondes met 16 verschillende uitgangen
  • Bochten 22,5 / 30 / 45 / 90 graden

voorbeeld-2d-enkele-rail-met-bocht-2

voorbeeld-2d-enkele-rail-met-rotondes-2

XY railsysteem

Door een beweegbare rail onder twee parallel gemonteerde rails te plaatsen, ontstaat een tilsysteem

waarmee een groot oppervlak kan worden bereikt.

Door een beweegbare rail met trolleys haaks onder twee vaste rails te plaatsen, ontstaat een zogenaamd XY systeem waarmee de lift een groot oppervlak kan bereiken. Bij toepassing van een XY systeem hoeft daarom nauwelijks rekening te worden gehouden met de inrichting. Ook is het mogelijk deze systemen aan elkaar te koppelen, of te koppelen aan een mono railsysteem.

  • Lichtlopende systemen, vrije overspanning tot 7 meter
  • Mechanisch volledig zelf-volgend koppelsysteem

voorbeeld-2d-xy-systeem-met-bocht

voorbeeld-2d-dubbel-xy-systeem

xy-tilsysteem-550x660-2

Het tilsysteem met de meeste ontwerpvrijheid

Sinds 1996 zijn ontelbare tilsystemen vakkundig door ons gemonteerd, zowel bij particulieren als grootschalige projecten.

In nauw overleg met architect, opdrachtgever en aannemer. Passend binnen de planning en geheel gebruiksklaar opgeleverd!

Ieder traject start met een zorgvuldige inventarisatie van de uit te voeren transfers, bouwkundige zaken en specifieke wensen ten aanzien van degenen die van de plafondlift gebruik gaan maken. Uiteraard helpen we u bij het maken van de juiste keuzes, u kunt tilliften en tilbanden uitproberen, we begeleiden de (ver)bouw en verzorgen een persoonlijke instructie direct na levering. Profiteer van ruim 20 jaar ervaring, onze adviezen zijn vrijblijvend en gratis. Samen met u komen we altijd tot de beste oplossing voor uw specifieke situatie.

Voorbeeld 1

Twee aparte systemen

Een tilsysteem per vertrek

Plafondlift wordt alleen gebruikt voor korte transfers van en naar de rolstoel

Voorbeeld 2

Tilsysteem met bochten

Transport van A naar B met tillift

Badkamer en slaapkamer beperkt bereikbaar met tillift

Voorbeeld 3

Gekoppeld tilsysteem

Transport van A naar B met tillift

Badkamer volledig bereikbaar met tillift, slaapkamer gedeeltelijk

Voorbeeld 4

Gekoppeld tilsysteem

Transport van A naar B met tillift

Badkamer en slaapkamer volledig bereikbaar met tillift

Profiteer van onze kennis & ervaring!

U bent van harte welkom om onze tilliften en tilbanden te komen bekijken en proberen.

Maak hiervoor wel eerst even een afspraak!

Hoe helpen we u het beste?

Vaak zijn er meerdere oplossingen mogelijk en uiteraard helpen we u bij het maken van de juiste keuze. Naast de keuze voor de tillift en het tilsysteem verdient ook de keuze voor de juiste tilband de nodige aandacht. Domicare biedt een ruime collectie tilbanden, leverbaar in verschillende pasvormen en uiteenlopende materialen. 

1. Mail uw aanvraag

Omschrijf de situatie waarvoor u een oplossing zoekt, voeg waar mogelijk foto’s en of tekeningen toe. Uiteraard gaat dit het beste per email. Des te betere informatie wij ontvangen, des te beter kunnen wij u adviseren!

2. Informatie en prijzen

U ontvangt van ons praktische informatie en richtprijzen van mogelijke oplossingen. Hieruit blijkt vaak al snel of onze producten de gewenste oplossing bieden en met welke investering u rekening dient te houden.

3. Persoonlijk advies

Daarna ontvangt u van ons persoonlijk advies en uitleg, en maken we in overleg met u een afspraak. Dit kan zijn bij ons in de showroom of bij u op locatie. We zorgen voor goede afstemming vooraf, zodat een bezoek voor alle betrokkenen zinvol is.