Slider profiteer van onze kennis - slings 1320x435

General purpose tilband – Spacer

Voorzien van clips voor kanteljuk

kleurcodes-maatvoering-tilbandenDe tilband wordt standaard geleverd met clips voor kanteljukken. De general purpose tilband is ook leverbaar met clips en lussen en kan daardoor zowel met tweepuntsjukken als (elektrisch verstelbare) kanteljukken worden gecombineerd. Dankzij de unieke vorm en zorgvuldig bepaalde posities van zowel lussen als clips biedt de tilband in beide situaties optimaal comfort.

Tilliften en tilbanden mogen uitsluitend worden gebruikt door hiervoor getrainde personen. Raadpleeg altijd de meegeleverde handleiding bij uw tilband, alvorens deze te gebruiken!

  • Tillen vanaf bed naar (rol)stoel en vice versa
  • Standaard voorzien van hoofdondersteuning
  • Spacer materiaal is geschikt als verblijfsband
  • Spacer materiaal is geschikt voor gebruik in bad of douche
  • Ook leverbaar uitgevoerd in net/gaas materiaal of polyester

tilband-general-purpose-spacer-met-kanteljuk_1

General Purpose met kanteljuk (zit)

tilband-general-purpose-spacer-met-kanteljuk_3

General Pupose met kanteljuk (lig)

Aanleggen en wegnemen in zitpositie

De Onderzijde van het ruggedeelte van de tilband wordt aangelegd ter hoogte van de stuit. In een rechtop zittende positie komt dit meestal overeen met de zitting van de (rol)stoel. De beenlussen worden langs de zijkanten langs de dijen naar voren gebracht. Vanaf de voorzijde kunnen de beenlussen onder de bovenbenen worden aangelegd. Het zitvlak van de cliënt blijft dus vrij, waardoor de tilband in zittende positie kan worden aangelegd en weggenomen.

Aanleggen en wegnemen in ligpositie

De Onderzijde van het ruggedeelte van de tilband wordt aangelegd ter hoogte van de stuit. In een liggende positie wordt de client eerst in zijlig gebracht en wordt de tilband, dubbelgevouwen, vanaf de schouders tot de stuit aangelegd. Daarna kunnen de beenlussen onder de bovenbenen worden aangelegd. De tilband kan in liggende positie worden aangelegd en weggenomen.

tilband-general-purpose-detail-opbergen-lusSlim wegwerken van lussen of clips

De tilband is voorzien van een slimme manier om de lussen of clips die niet worden gebruikt weg te werken. Dit voorkomt dat de lussen ergens achter blijven haken. Als bekend is dat er op een dagopvang met clips en kanteljukken wordt gewerkt, kunnen thuis alvast de lussen worden weggewerkt.

detail-materiaal-tilband-spacer-geschikt-voor-verblijfsbanden-450x600Soepel, ademend en elastisch (Spacer)

Spacer materiaal is volledig ademend en tevens waterdoorlatend. Omdat het materiaal zeer soepel is past de tilband zich perfect aan aan de vorm van een stoel of orthese. Het materiaal is hierdoor zeer geschikt voor verblijfstilbanden. Doordat het bovendien een zachte en elastische materiaalsoort is, worden drukpunten tot een minimum beperkt, waardoor de tilband geschikt is voor cliënten met een kwetsbare huid.

General-purpose tilband

Voorzien van clips, materiaal: Spacer

Blauw vlak passing slings met bel voor advies 1320x435

[rev_slider_vc alias=”Slider87″]

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst!

Fout: Contact formulier niet gevonden.