Profiteer van onze
kennis & ervaring!

Specialist sinds 1996

Vrijblijvend advies

Landelijke montage en service

Plafondlift specialist met 25 jaar ervaring

Sinds 1996 werken we door heel Nederland dagelijks met plafondliften,

zowel bij particulieren, kleinschalige woonvormen als grootschalige zorginstellingen.

Hoe werkt het?

Aan het plafond worden rails gemonteerd waarin een compacte liftcassette wordt geplaatst. Deze cassette volgt het traject van het railsysteem en kan worden geleverd met uiteenlopende jukken en tilbanden. Doordat de tillift aan het plafond hangt staat de lift nooit in de weg!

Mono tilsysteem

Het tilsysteem kan bestaan uit rechte railprofielen, eventueel uitgebreid bochten en kruisingen. Met het ontwerp van dit tilsysteem dient uiteraard rekening te worden gehouden met de inrichting van de ruimte en alle uit te voeren tilhandelingen. Ideaal voor korte transfers vanuit rolstoel naar bed of het toilet.

XY tilsysteem

Door een beweegbare rail met trolleys haaks onder twee vaste rails te plaatsen, ontstaat een zogenaamd XY systeem waarmee de lift een groot oppervlak kan bereiken. Hierbij hoeft nauwelijks rekening te worden gehouden met de inrichting. Ook is het mogelijk verschillende systemen aan elkaar te koppelen.

Compacte plafondlift, sterk en betrouwbaar

Met een eigen hoogte van amper 15 cm bieden we de kleinste plafondgemonteerde tillift in z’n soort, geschikt voor professioneel gebruik. Dit biedt niet alleen optische voordelen, maar levert vooral extra tilhoogte waardoor de plafondlift ook toepasbaar is in ruimtes met een laag plafond.

Ondanks de compacte afmetingen biedt de plafondlift een enorm tilvermogen tot wel 270 kg. Afhankelijk van uw situatie en draagkracht van het plafond kan de maximale belasting van de standaard liftmodule naar keuze worden ingesteld. Indien de ingestelde belasting wordt overschreden stop de lift automatisch, waarbij een waarschuwingssignaal klinkt en een melding in de display zal worden weergegeven. Het aanpassen van de maximale tilcapaciteit voorkomt ongewenst tillen van een rolstoel, of armleuning als er ergens een lus van de tilband achter blijft haken.

Domicare biedt betaalbare plafondliften van hoge kwaliteit!

Wij verzorgen bouwkundige aanpassingen zoals het verstevigen van plafonds en aanpassen van deuren.

Onze compacte railprofielen kunnen fraai in het plafond worden weggewerkt.

Een tillift aan het plafond is vaak de beste oplossing

Het tillen en verplaatsen van personen met een plafondlift gaat sneller,

lichter en veiliger dan met een verrijdbare tillift

Een storingsvrije bediening

De liften zijn voorzien van een pneumatische handbediening. Doordat er simpelweg lucht verplaatst wordt via een stevig rubberen slangetje is de kans op kabelbreuken en defecte stekkerverbindingen dus definitief uitgesloten. De handbediening is 100% waterproof.

Nuttige display

De lift registreert het aantal liftmomenten, en geeft zelf aan wanneer de plafondlift aan een servicebeurt toe is. In de display kan direct de actuele status worden afgelezen, zoals de capaciteit van de accu’s, eventuele storingsmeldingen en waarschuwingen voor de gebruiker.

Unieke noodfuncties

De plafondlift wordt standaard geleverd met een unieke adapter waarmee de hoog-laag functie volledig mechanisch kan worden bediend, zowel omhoog als omlaag. Hierdoor kan een tilhandeling ook ingeval van een technische storing eerst worden afgerond, waarna contact kan worden gezocht met onze servicedienst.

Levensduur van 15 jaar

Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn voor ons de belangrijkste factoren bij de keuze voor onze producenten. Onze plafondliften blinken op dit vlak aantoonbaar uit ten opzichte van andere merken.

Standaard wordt onze plafondlift geleverd met een tweepuntsjuk maar kan indien gewenst ook worden voorzien van een elektrisch verstelbaar kanteljuk. Het is mogelijk uw plafondlift voor te bereiden op toepassing van zowel tweepuntsjuk als kanteljuk. De jukken kunnen dan ten aller tijde, zonder gebruik van gereedschap, worden verwisseld.

Bij een combinatie van twee plafondliften is het mogelijk om het tweepuntsjuk over te pakken van de ene naar de andere plafondlift, bijvoorbeeld om een deurdoorgang te passeren waarbij het aanpassen van de deur niet mogelijk is.

Multifunctionele plafondlift

 • Standaard met tweepuntsjuk
 • Optie elektrisch kanteljuk
 • Optie elektrische aandrijving
 • Geschikt tot 270 kg (optie 380kg)

Denken in oplossingen om samen een mooi project te realiseren

Of het nu gaat om zelfstandig wonen, begeleid wonen of wonen in een instelling. Voor het uitvoeren van transfers dient een efficiënte en betaalbare oplossing te worden gecreëerd, met oog voor detail. Domicare biedt een optimaal functionerend tilsysteem, inclusief het eventueel verstevigen van plafonds en aanpassen van deuren.

Ieder traject start met een zorgvuldige inventarisatie, we verzorgen de montage geheel in eigen beheer, bieden professionele trainingen voor de gebruiker en houden uw tillift in topconditie met ons eigen serviceteam.

LEES MEER OVER TILSYSTEEM OPTIES >>

Plafondlift specificaties

 • Elektrische hoog/laag functie
 • Nood-til functie
 • Nood-stop functie
 • Dubbele nood-omlaag functie
 • Automatische afslag max. hoogte
 • Automatische afslag bij overbelasting
 • Automatische afslag bij verdraaiing van de hijsband
 • Beveiliging tegen afrollen hijsband zonder belasting
 • Geïntegreerde display, Led indicatie en geluidssignalen
 • Maximale belasting instelbaar (max. 270 kg)
 • Rotonde bediening via handbediening
 • In de rail geïntegreerde oplader voor de accu´s
 • Onderhoudsmenu via handbediening & display
 • Leverbaar met tweepuntsjuk en kanteljuk
 • Pneumatische handbediening

Profiteer van onze kennis & ervaring!

U bent van harte welkom om onze tilliften en tilbanden te komen bekijken en proberen.

Maak hiervoor wel eerst even een afspraak!

Hoe helpen we u het beste?

Vaak zijn er meerdere oplossingen mogelijk en uiteraard helpen we u bij het maken van de juiste keuze. Naast de keuze voor de tillift en het tilsysteem verdient ook de keuze voor de juiste tilband de nodige aandacht. Domicare biedt een ruime collectie tilbanden, leverbaar in verschillende pasvormen en uiteenlopende materialen. 

1. Mail uw aanvraag

Omschrijf de situatie waarvoor u een oplossing zoekt, voeg waar mogelijk foto’s en of tekeningen toe. Uiteraard gaat dit het beste per email. Des te betere informatie wij ontvangen, des te beter kunnen wij u adviseren!

2. Informatie en prijzen

U ontvangt van ons praktische informatie en richtprijzen van mogelijke oplossingen. Hieruit blijkt vaak al snel of onze producten de gewenste oplossing bieden en met welke investering u rekening dient te houden.

3. Persoonlijk advies

Daarna ontvangt u van ons persoonlijk advies en uitleg, en maken we in overleg met u een afspraak. Dit kan zijn bij ons in de showroom of bij u op locatie. We zorgen voor goede afstemming vooraf, zodat een bezoek voor alle betrokkenen zinvol is.