Profiteer van onze
kennis & ervaring!

Specialist sinds 1996

Deskundig advies

Landelijke montage en service

Bel ons op: 0570-62 44 62

Of mail naar: info@domicare.nl

Training veilig gebruik van tilliften en tilbanden

Het borgen van randvoorwaarden voor goede zorg is van cruciaal belang voor zowel de

cliënt als de zorgprofessional, ook in de thuissituatie.

Instructie voor gebruik, wel zo veilig!

Tilliften en tilbanden zijn medische hulpmiddelen (Klasse I), het tillen en verplaatsen van personen wordt in de zorg aangemerkt als een risicovolle handeling. Gebruik daarom nooit een tillift of tilband zonder instructie vooraf, en lees altijd de handleidingen.

Domicare biedt trainingen specifiek gericht op gebruik van door ons geleverde tilliften van de merken Guldmann en Prism Medical en de diverse tilbanden in ons assortiment. De trainingen zijn geschikt voor iedereen die met onze tilliften werkt, of je nu al jaren als zorgprofessional werkt of als mantelzorger af en toe te maken krijgt met een tillift.

De trainingen worden verzorgd in onze oefenruimte aan de Zweedsestraat te Deventer, maar kunnen ook op locatie in zorginstellingen of vergaderzalen worden georganiseerd, mits er voldoende aanvragen zijn. Ook een persoonlijke instructie thuis voor zowel mantel- als thuiszorgers behoort tot de mogelijkheden.

Informeer naar de voorwaarden en tarieven!

tiltraining-domicare-2-800x533

Programma

De training is gericht op veilig gebruik van de tilliften

en het aanleggen en aanmeten van tilbanden.

De training geeft duidelijkheid over de verschillende soorten tilbanden, en de bijbehorende namen die hiervoor door fabrikanten/leveranciers worden gebruikt. Wat is nu eigenlijk de gedachte achter de tilband, hoe heeft de fabrikant het gebruik bedoeld? Welke tilband is geschikt voor welke situatie, en hoe weet je nu zeker of je wel de juiste maat gebruikt?

Tijdens de training wordt uitleg gegeven over de verschillende soorten tilbanden en materialen, het aanmeten van tilbanden en instructie voor gebruik. Daarna wordt er onder toezicht geoefend met universele tilbanden, verblijfstilbanden en toiletbanden met zowel tweepunts- als kanteljukken.

De training is geschikt voor groepen van 6 tot 8 personen, het maakt daarbij niet uit of je een professionele zorgverlener bent (met of zonder ervaring) of mantelzorger. Tijdens de training zijn altijd twee medewerkers van Domicare aanwezig, zodat er voldoende persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer is.

De training neemt ongeveer een ochtend of middag in beslag, ook is er de mogelijkheid voor het volgen van de training op de dinsdagavond (uitsluitend in onze oefenruimte in Deventer). Trainingen voor klanten / gebruikers van Domicare tilliften in onze oefenruimte te Deventer zijn GRATIS, mits voldoende animo per training. Aan trainingen op locatie zijn kosten verbonden, vraag hiervoor naar de voorwaarden en kosten aangezien dit verschilt per situatie.

plafondlift-disposable-sling-550x660

tilband-passing-en-instructie-300x250Persoonlijk advies aanvragen?

Heeft u weinig ervaring met tilliften en tilbanden, of bent u onzeker over de juiste keuze? Vraag ons gratis en vrijblijvend advies! Om u goed van dienst te zijn en de tilbanden af te stemmen op uw persoonlijke situatie hebben we uiteraard enige informatie van u nodig.

Download aanvraagformulier tilband-advies >>

tiltraining-domicare-3-ca-800x800Til nooit zonder instructie!

Tilliften en tilbanden zijn medische hulpmiddelen (Klasse I), het tillen en verplaatsen van personen wordt in de zorg aangemerkt als een risicovolle handeling. Gebruik daarom nooit een tillift of tilband zonder instructie vooraf, en lees altijd de handleidingen.


Download handleidingen tilliften en tilbanden >>

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst!