Profiteer van onze
kennis & ervaring!

Tillift specialist sinds 1996

Vrijblijvend advies

Landelijke montage en service

Een tillift aan het plafond is vaak de beste oplossing

Het tillen en verplaatsen van personen met een plafondlift gaat niet

alleen lichter dan een verrijdbare tillift, maar ook vele malen sneller!

Een tillift aan het plafond, hoe werkt het?

Aan het plafond worden rails gemonteerd waarin een compacte tilliftcassette wordt geplaatst. Deze tillift volgt het traject van het railsysteem en kan worden geleverd met uiteenlopende jukken en draagbanden.

Mono tilsysteem
Het tilliftsysteem kan bestaan uit rechte rails, eventueel gecombineerd met verschillende soorten bochten en rotondes en tilliften. Met het ontwerp van een mono tilsysteem dient zorgvuldig rekening te worden gehouden met de inrichting van de ruimte en alle uit te voeren tilhandelingen.

XY tilsysteem
Door een beweegbare rail met trolleys haaks onder twee vaste rails te plaatsen, ontstaat een zogenaamd XY tilsysteem waarmee de lift een groot oppervlak kan bereiken. Bij toepassing van een XY systeem hoeft daarom nauwelijks rekening te worden gehouden met de inrichting. Ook is het mogelijk deze tilsystemen aan elkaar te koppelen, zie bijgaande video!

tillift-demo-video-afbeelding_dubbel-xy-systeem

Mono tilsysteem met tillift

Een enkel tilsysteem, of monorail, bestaat uit rails met bochten en rotondes

plafondtillift-rotonde-in-14-richtingen-550x660

Het tilsysteem kan bestaan uit rechte rails, eventueel gecombineerd met verschillende soorten bochten en rotondes en tilliften. Met het ontwerp van een mono tilsysteem dient zorgvuldig rekening te worden gehouden met de inrichting van de ruimte en alle uit te voeren tilhandelingen. Onze unieke rotonde heeft maar liefst 16 verschillende richtingen waardoor het vrijwel altijd lukt om iedere gewenste positie te bereiken.

 • Unieke rotondes met 16 verschillende uitgangen
 • Bochten 22,5 / 30 / 45 / 90 graden

voorbeeld-2d-enkele-rail-met-bocht-2

voorbeeld-2d-enkele-rail-met-rotondes-2

XY tilsysteem met tillift

Door een beweegbare rail onder twee parallel gemonteerde rails te plaatsen, ontstaat een tilsysteem

waarmee een groot oppervlak kan worden bereikt.

Door een beweegbare rail met trolleys haaks onder twee vaste rails te plaatsen, ontstaat een zogenaamd XY tilsysteem waarmee de tillift een groot oppervlak kan bereiken. Bij toepassing van een XY systeem hoeft daarom nauwelijks rekening te worden gehouden met de inrichting. Ook is het mogelijk deze systemen aan elkaar te koppelen, of te koppelen aan een mono railsysteem.

 • Lichtlopende systemen, vrije overspanning tot 7 meter
 • Mechanisch volledig zelf-volgend koppelsysteem

voorbeeld-2d-xy-systeem-met-bocht

voorbeeld-2d-dubbel-xy-systeem

xy-tilsysteem-550x660-2

Veelzijdige tillift TXM-270

Verschillende plafondliften, compact en vriendelijk design, zeer betrouwbaar en onderhoudsarm.

De vaste plafondtillift kan worden voorzien van tweepuntsjukken, tilbeugels en (elektrische) kanteljuken.

Plafondlift Transactive witte achtergrond 800x600

De vaste plafondliften uit de TX serie zijn uiterst doorontwikkelde producten, zowel de basis voor het ontwerp als de toegepaste componenten hebben hun kwaliteit sinds jaar en dag bewezen. De liften voorzien in alle benodigde functies, gericht op 100% betrouwbaarheid en zelfredzaamheid zonder tussenkomst van technici.

Specificaties plafondtillift TXM-270

De TXM stationaire tillift behoort tot de kleinste in z’n soort, geschikt voor professioneel gebruik (lengte x breedte x hoogte: 32 x 20 x 15 cm.) Ondanks de compacte afmetingen biedt de plafondlift een enorm tilvermogen tot wel 270 kg. Afhankelijk de maximale belasting van het gekozen tiljuk, de plafondconstructie en het gewicht van de gebruiker, kan de maximale belasting van de standaard liftmodule worden ingesteld op bijvoorbeeld 130, 200 of 270 kg. Het afstellen van het maximale hefvermogen op het gewicht van de gebruiker voorkomt ongewenst tillen van een rolstoel of armleuning indien de tilband per ongeluk ergens achter blijft haken. Indien de ingestelde belasting wordt overschreden stop de lift automatisch, waarbij een waarschuwingssignaal klinkt en een melding in de display zal worden weergegeven.

 • Elektrische hoog/laag functie
 • Nood-til functie
 • Nood-stop functie
 • Dubbele nood-omlaag functie
 • Automatische afslag max. hoogte
 • Automatische afslag bij overbelasting
 • Automatische afslag bij verdraaiing van de hijsband
 • Beveiliging tegen afrollen hijsband zonder belasting
 • Geïntegreerde display, Led indicatie en geluidssignalen
 • Maximale belasting instelbaar (max. 270 kg)
 • Rotonde bediening via handbediening
 • In de rail geïntegreerde oplader voor de accu´s
 • Onderhoudsmenu via handbediening & display
 • Leverbaar met tweepuntsjuk en kanteljuk
 • Pneumatische handbediening

Een storingsvrije bediening

De liften zijn voorzien van een pneumatische handbediening. Doordat er simpelweg lucht verplaatst wordt via een stevig rubberen slangetje is de kans op kabelbreuken en defecte stekkerverbindingen dus definitief uitgesloten. De handbediening is 100% waterproof.

Standaard voorzien van nuttige display

De lift registreert het aantal liftmomenten, en geeft zelf aan wanneer de plafondlift aan een servicebeurt toe is. In de display kan direct de actuele status worden afgelezen, zoals de capaciteit van de accu’s, eventuele storingsmeldingen en waarschuwingen voor de gebruiker. De display verschaft u tevens toegang tot het onderhoudsmenu waarin instellingen van de lift eenvoudig kunnen worden aangepast.

Unieke adapter voor handmatig tillen

De plafondlift is een verbeterde versie van een beproefd concept en daardoor uiterst betrouwbaar. Bovendien wordt de plafondlift als enige in z´n soort standaard geleverd met een adapter waarmee de lift handmatig volledig te bedienen is, zowel omhoog als omlaag.

plafondlift-met-kanteljuk-550x660-2

Profiteer van onze kennis & ervaring!

U bent van harte welkom om onze tilliften en tilbanden te komen bekijken en proberen.

Maak hiervoor wel eerst even een afspraak!

Hoe helpen we u het beste?

Vaak zijn er meerdere oplossingen mogelijk en uiteraard helpen we u bij het maken van de juiste keuze. Naast de keuze voor de tillift en het tilsysteem verdient ook de keuze voor de juiste tilband de nodige aandacht. Domicare biedt een ruime collectie tilbanden, leverbaar in verschillende pasvormen en uiteenlopende materialen.

1. Mail uw aanvraag

Omschrijf de situatie waarvoor u een oplossing zoekt, voeg waar mogelijk foto’s en of tekeningen toe. Uiteraard gaat dit het beste per email. Des te betere informatie wij ontvangen, des te beter kunnen wij u adviseren!

2. Informatie en prijzen

U ontvangt van ons praktische informatie en richtprijzen van mogelijke oplossingen. Hieruit blijkt vaak al snel of onze producten de gewenste oplossing bieden en met welke investering u rekening dient te houden.

3. Persoonlijk advies

Daarna ontvangt u van ons persoonlijk advies en uitleg, en maken we in overleg met u een afspraak. Dit kan zijn bij ons in de showroom of bij u op locatie. We zorgen voor goede afstemming vooraf, zodat een bezoek voor alle betrokkenen zinvol is.