Slider profiteer van onze kennis - slings 1320x435

General-purpose tilband – Clips en lussen (Polyslip)

kleurcodes-maatvoering-tilbandenDe tilband is leverbaar met clips en lussen en kan daardoor zowel met tweepuntsjukken als (elektrisch verstelbare) kanteljukken worden gecombineerd. Dankzij de unieke vorm en zorgvuldig bepaalde posities van zowel lussen als clips biedt de tilband in beide situaties optimaal comfort.

Tilliften en tilbanden mogen uitsluitend worden gebruikt door hiervoor getrainde personen. Raadpleeg altijd de meegeleverde handleiding bij uw tilband, alvorens deze te gebruiken!

  • Tillen vanaf bed naar (rol)stoel en vice versa
  • Ook leverbaar in net/gaas materiaal (t.b.v. bad of douche)
  • Ook leverbaar in spacer materiaal (t.b.v. verblijfsband)

Universele tilband met clips en lussenGeneral Purpose met kanteljuk (zit)

Zowel geschikt voor tweepuntsjuk als kanteljuk

Deze tilband is zowel uitgevoerd met lussen voor tweepuntsjukken en clips voor gebruik in combinatie met (elektrisch bedienbare) kanteljukken. Deze tilband is daarom bijzonder geschikt voor het uitwisselen verschillende tilliften, bijvoorbeeld tussen de thuissituatie en een dagbesteding. Het Spacer materiaal is bovendien zeer geschikt voor langdurig verblijf in de stoel. De lussen voor tweepuntsjuk zijn niet voorzien van verstel mogelijkheden voor het aanpassen van de zit/lig positie van de cliënt. Transfers worden hiermee uitsluitend uitgevoerd in zittende positie De clips kunnen worden gebruikt om de cliënt, ook tijdens de transfer, te kantelen in combinatie met het kanteljuk.

Aanleggen en wegnemen in zitpositie

De Onderzijde van het ruggedeelte van de tilband wordt aangelegd ter hoogte van de stuit. In een rechtop zittende positie komt dit meestal overeen met de zitting van de (rol)stoel. De beenlussen worden langs de zijkanten langs de dijen naar voren gebracht. Vanaf de voorzijde kunnen de beenlussen onder de bovenbenen worden aangelegd. Het zitvlak van de cliënt blijft dus vrij, waardoor de tilband in zittende positie kan worden aangelegd en weggenomen.

Aanleggen en wegnemen in ligpositie

De Onderzijde van het ruggedeelte van de tilband wordt aangelegd ter hoogte van de stuit. In een liggende positie wordt de client eerst in zijlig gebracht en wordt de tilband, dubbelgevouwen, vanaf de schouders tot de stuit aangelegd. Daarna kunnen de beenlussen onder de bovenbenen worden aangelegd. De tilband kan in liggende positie worden aangelegd en weggenomen.

tilband-beengedeelte-slipfit-materiaal-400x300Comfortabel, sterk en glad materiaal

De Universele tilband wordt standaard vervaardigd van een zeer comfortabel elastisch polyestermateriaal. De beengedeelten zijn aan de buitenzijde voorzien van nog eens extra glad nylon materiaal stof met zeer geringe weerstand/wrijving (‘’slip fit’’). De lussen kunnen hierdoor gemakkelijk worden aangebracht en verwijderd.

tilband-general-purpose-detail-opbergen-lusSlim wegwerken van lussen of clips

De tilband is voorzien van een slimme manier om de lussen of clips die niet worden gebruikt weg te werken. Dit voorkomt dat de lussen ergens achter blijven haken. Als bekend is dat er op een dagopvang met clips en kanteljukken wordt gewerkt, kunnen thuis alvast de lussen worden weggewerkt.

General-purpose tilband

Clips & lussen, materiaal: Polyslip

Stuit tot kruin Schouders Gewicht Bestelnummer
Small (S) 70 – 80 cm 40 – 45 cm 20 – 60 kg 12018W1540
Medium (M) 75 – 85 cm 45 – 50 cm 40 – 80 kg 12018W1440
Large (L) 85 – 95 cm 50 – 55 cm 50 – 90 kg 12018W1340
Extra Large (XL) 90 – 100 cm 55 – 60 cm 80 – 120 kg 12018W1240
Extra Extra Large (XXL) 95 – 105 cm 60 – 65 cm 100 – 200 kg 12018W1140

Blauw vlak passing slings met bel voor advies 1320x435

[rev_slider_vc alias=”Slider87″]

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst!

Fout: Contact formulier niet gevonden.