woonhuislift-zonder-schacht-1600x525

Huislift met gesloten cabine

Specifiek gericht op particulier gebruik, enorm betrouwbaar, stil en compact. Compleet gemonteerd, inclusief bouwkundige aanpassingen en eventuele vergunning. Door het slimme ‘vloerluikprincipe’ van de huislift is slechts een kleine bouwkundige aanpassing nodig en is het bouwen van een schacht en liftput overbodig. De huislift is voorzien van een klep waarmee de sparing in de vloer telkens automatisch wordt afgedicht, zowel boven als beneden.

Geheel gesloten cabine

Onze huisliften met gesloten cabine zijn geschikt om in te staan, zoals bijvoorbeeld een ouder met een rolstoelgebonden kind. De huisliften zijn voorzien van talloze veiligheidsvoorzieningen. De huislift is aan de onderzijde voorzien van een veiligheidsplaat met sensoren. Zodra de huislift door een persoon of voorwerp onder de lift wordt belemmerd stopt de huislift onmiddellijk.

Het hydraulische systeem werkt zeer stil (bij het omlaag zelfs fluisterstil) en kan eventueel in een aparte ruimte op afstand van de lift worden geplaatst!

[rev_slider_vc alias=”slider75″]
Het principe van een schachtloze ”vloer-klep” lift

De schachtloze huisliften zijn voorzien van een meebewegende vloerplaat die de sparing in het plafond afsluit:

  • Wanneer de liftcabine op de begane grond staat, kan de bovenliggende verdieping dankzij de vloerplaat volledig worden benut.
  • Zodra de liftcabine boven is, sluit de bodemplaat de sparing in het plafond weer af. De plaat is 30 minuten brandwerend.

Uiteraard kunt u de huislift oproepen en wegsturen. Indien u overdag beneden bent stuurt u de lift snel en eenvoudig naar de bovenverdieping en staat u niets meer in de weg. U kunt met de huislift bijvoorbeeld een transfer vanuit de woonkamer rechtstreeks naar uw slaapkamer maken.

Eenmaal boven stuurt u de lift dan naar beneden zodat de lift in de woonkamer wordt geparkeerd en niet in uw slaapkamer. Ook kan de lift worden geleverd met een timer waardoor de deur van de lift automatisch sluit, en de lift automatisch naar boven gaat.

Vloerkleplift door plafond illustratie

Afmetingen

SMALL – binnenmaat cabine LxB: 79 x 59 cm

MEDIUM – binnenmaat cabine LxB: 118 x 74 cm

LARGE – binnenmaat cabine LxB: 123 x 79 cm

EXTRA LARGE – binnenmaat cabine LxB: 140 x 90 cm

Specificaties
  • Hefhoogte tot 3 / 3,5 meter
  • Noodstop en nood-omlaag in cabine + b.g.g.
  • Drukgevoelig beveiligd
  • Maximale belasting 250 kg.
  • Snelheid 60 mm/seconde
Montage (exclusief bouwkundige aanpassingen)

De huislift is relatief snel en eenvoudig te plaatsen. Let wel, het maken van een sparing in uw verdiepingsvloer vraagt wel enige aandacht (soms is hiervoor een omgevingsvergunning vereist). De huisliften worden in Nederland gemonteerd en onderhouden door eigen ervaren medewerkers die bovendien door de fabrikant zijn getraind en gecertificeerd.

Naast montage van de huislift dient er uiteraard een sparing in de verdiepingsvloer te worden gemaakt en dienen wellicht andere bouwkundige werkzaamheden te worden uitgevoerd, waarvoor een externe aannemer zou moeten worden ingeschakeld.

De huisliften zijn NIET geschikt voor toepassing in badkamers (natte/vochtige ruimtes).

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst!

Fout: Contact formulier niet gevonden.