Profiteer van onze
kennis & ervaring!

Specialist sinds 1996

Vrijblijvend advies

Landelijke montage en service

Plafondlift herplaatsen

Plafondliften kunnen worden verplaatst, hergebruikt en uitgebreid.

Informeer naar de mogelijkheden.

Onze plafondliften hebben een verwachte levensduur van circa 15 jaar, mits volgens voorschrift onderhouden en jaarlijks gekeurd. Plafondliften kunnen worden gedemonteerd om elders weer toe te passen. Het modulaire systeem maakt het mogelijk het verloop van tilsystemen te wijzigen en uit te breiden.

Bij overname van de plafondlift door derden kunnen service-overeenkomsten en nog geldende garanties eenvoudig en kosteloos worden overgezet naar de nieuwe eigenaar of gebruiker.

Plafondlift montage

Deskundige montage van plafondliften,

keuren en testen onder belasting

Een plafondlift is een Medisch Hulpmiddel klasse I en dient te voldoen aan strenge eisen die de Wet hieraan stelt. Bij toelating op de Europese markt is uitgegaan van montage door een door de fabrikant erkende partij en monteurs die aantoonbaar bekend zijn met het product en hiervoor getraind zijn.

Na montage worden tilsystemen volgens protocol gekeurd en getest met 1,25 maal de maximaal toegestane belasting. Om veilig gebruik te kunnen waarborgen dient deze keuring na 6 maanden opnieuw te worden uitgevoerd, daarna minimaal eens per jaar.

Tilsystemen zijn NIET geschikt voor het samenstellen, uitbreiden, aanpassen en monteren door consumenten zelf of derden. Hiervoor zijn dan ook geen voor de consument geschikte montagehandleidingen beschikbaar. Er mogen daarom geen ”losse componenten” worden geleverd. Dit is potentieel gevaarlijk en in strijd met de Wet Medische Hulpmiddelen.

Profiteer van onze kennis & ervaring!

Sinds 1996 werken we door heel Nederland dagelijks met plafondliften,

zowel bij particulieren, kleinschalige woonvormen als grootschalige zorginstellingen.

Hoe helpen we u het beste?

Om plafondliften te kunnen herplaatsen is het belangrijk af te stemmen welke materialen er hergebruikt kunnen worden en of deze geschikt zijn voor de gewenste oplossing. Uiteraard moet worden beoordeeld of de materialen in goede staat zijn.

Om een plafondlift te kunnen plaatsen moet ook de bouwkundige situatie worden beoordeeld, moeten er wellicht aanvullende bouwkundige werkzaamheden worden uitgevoerd en moet dit worden afgestemd.

De kosten voor werkvoorbereiding/begeleiding, het repareren van plafondliften, uitbreiden en her-monteren van (deels)gebruikte plafondliften wordt altijd op basis van nacalculatie uitgevoerd.

1. Mail uw aanvraag

Omschrijf de situatie waarvoor u een oplossing zoekt, voeg waar mogelijk foto’s en of tekeningen toe. Uiteraard gaat dit het beste per email. Des te betere informatie wij ontvangen, des te beter kunnen wij u adviseren!

2. Informatie en prijzen

U ontvangt van ons praktische informatie en richtprijzen van mogelijke oplossingen. Hieruit blijkt vaak al snel of onze producten de gewenste oplossing bieden en met welke investering u rekening dient te houden.

3. Tiltraining

Om veilig gebruik van tilliften en tilbanden te waarborgen worden trainingen aangeboden i.s.m. Transfers Belicht (erkend opleidingsinstituut in de zorg). Informeer hiervoor naar de mogelijkheden en tarieven.