Profiteer van onze
kennis & ervaring!

Specialist sinds 1996

Vrijblijvend advies

Landelijke montage en service

Bel ons op: 0570-62 44 62

Of mail naar: info@domicare.nl

Toiletband ”Dual Access”

Geschikt voor tweepuntsjuk

Geleverd in polyester

Deze specifieke tilbanden zijn veel beter geschikt voor bijvoorbeeld gebruik in combinatie met het toilet of het uitvoeren voor persoonlijke verzorging / lichaamshygiëne dan standaard tilbanden. Vandaar dat deze tilbanden in het algemeen worden aangeduid als ‘’toiletbanden’’.

Afhankelijk van de cliënt kan een tilband worden toegepast die minder ondersteuning biedt dan een standaard tilband. Omdat deze tilbanden zijn voorzien van veel smallere beenlussen en minder ondersteuning van de onderrug ontstaat er relatief veel vrije ruimte. De smalle beenlussen maken het in enkele situaties tevens mogelijk om onderkleding te verwijderen.

Bij het ontwerp van de toiletband is er rekening mee gehouden dat de tilfunctie van de beenlussen tijdens gebruik van het toilet tijdelijk vervalt. Om te voorkomen dat de cliënt in de tilband onderuit zou glijden is het rug gedeelte van de tilband voorzien van antislip materiaal aan de binnenzijde, en wordt de cliënt in de tilband stevig gefixeerd door middel van een borstband (buikfixatie). Voor het kunnen gebruiken van toiletbanden is het belangrijk dat de cliënt beschikt over voldoende kracht in het boven -en onderlichaam.