Slider profiteer van onze kennis - slings 1320x435

Universele tilband – met lussen (Mesh)

Voorzien van hoofdondersteuning

kleurcodes-maatvoering-tilbandenDe tilband is leverbaar standaard voorzien van lussen met verstelmogelijkheden, waardoor zowel in zittende als (half)liggende positie kan worden getild. De tilbanden zijn voorzien van comfortabele brede beenslips, aan de binnenzijde voorzien van foam, aan de buitenzijde voorzien vann extra glad materiaal (slipfit). De universele tilband is snel en eenvoudig aan te leggen en biedt maximaal comfort voor de cliënt.

  • Tillen vanaf bed naar (rol)stoel en vice versa
  • Ook leverbaar met hoofdondersteuning
  • Polyester materiaal is gemakkelijk aan te brengen
  • Polyester materiaal is NIET geschikt voor gebruik in bad of douche of als verblijfsband
  • Ook leverbaar in net/gaasmateriaal (bad en douche) of Spacer (ademend t.b.v. verblijfsband)

Universele tilband

Leverbaar met of zonder hoofdondersteuning, voorzien van individuele beenondersteuning (zitvlak blijft vrij), geschikt voor alle standaard transfers met tweepuntsjukken.

BEKIJK INSTRUCTIE VIDEO >>

Aanleggen en wegnemen in zitpositie

De Onderzijde van het ruggedeelte van de tilband wordt aangelegd ter hoogte van de stuit. In een rechtop zittende positie komt dit meestal overeen met de zitting van de (rol)stoel. De beenlussen worden langs de zijkanten langs de dijen naar voren gebracht. Vanaf de voorzijde kunnen de beenlussen onder de bovenbenen worden aangelegd. Het zitvlak van de cliënt blijft dus vrij, waardoor de tilband in zittende positie kan worden aangelegd en weggenomen.

Aanleggen en wegnemen in ligpositie

De Onderzijde van het ruggedeelte van de tilband wordt aangelegd ter hoogte van de stuit. In een liggende positie wordt de client eerst in zijlig gebracht en wordt de tilband, dubbelgevouwen, vanaf de schouders tot de stuit aangelegd. Daarna kunnen de beenlussen onder de bovenbenen worden aangelegd. De tilband kan in liggende positie worden aangelegd en weggenomen.

Universele tilband Prism Medical 500x500 - 1Extra lussen voor meer comfort

De Universele tilband heeft niet alleen hoof en beenlussen maar wordt bovendien links als rechts geleverd met extra bevestigingslussen. Deze kunnen worden vastgehaakt aan de extra haken op de uiteinden van ons tweepuntsjuk. Hierdoor wordt het gewicht van de cliënt beter verdeeld (minder drukpunten) en wordt het gevoel bekneld in de tilband ”opgesloten” te zitten sterk verminderd.

PolyesterMeshWater doorlatend, sterk en glad materiaal

Een glad polyestermateriaal met gaatjes (gaas) en niet absorberende stof. De draagbanden in Polyester Mesh zijn bij uitstek geschikt voor gebruik in zwembaden en tijdens het douchen. Het Polyster Mesh materiaal kan worden toegepast voor de universele tilbanden, en tilbanden met extra ondersteuning.

Universele tilband

Met lussen, met hoofdondersteuning, materiaal: Mesh

Stuit tot kruin Schouders Gewicht Bestelnummer
Child (C) 65-75 cm 35-40 cm 1-30 kg 8A2730
Junior (J) 70-80 cm 40-45 cm 25-45 kg 8A2630
Small (S) 75-85 cm 45-50 cm 40-65 kg 8A2530
Medium (M) 85-95 cm 50-55 cm 50-90 kg 8A2430
Large (L) 90-100 cm 55-60 cm 80-120 kg 8A2330
Extra Large (XL) 95-105 cm 60-65 cm 100-200 kg 8A2230

tilband-handleiding-downloaden-button_2

Blauw vlak passing slings met bel voor advies 1320x435

[rev_slider_vc alias=”Slider87″]

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst!

Fout: Contact formulier niet gevonden.