Profiteer van onze
kennis & ervaring!

Specialist sinds 1996

Vrijblijvend advies

Landelijke montage en service

Bel ons op: 0570-62 44 62

Of mail naar: info@domicare.nl

Verblijfsband ”Comfort Recline”

Geschikt voor tweepuntsjuk

Optioneel met hoofd-ondersteuning

Geleverd in ademend en soepel materiaal (Spacer)

Verblijfsbanden zijn net als standaard tilbanden geschikt voor bijvoorbeeld transfers vanuit bed naar de rolstoel, rolstoel naar douche/toiletstoel of bijvoorbeeld een aankleedtafel. In tegenstelling tot standaard tilbanden en toiletbanden wordt er bij verblijfsbanden vanuit gegaan dat de tilband niet telkens na iedere transfer wordt verwijderd en opnieuw wordt aangelegd.

Bij het ontwerp van de verblijfsbanden hoeft hier dan ook geen rekening te worden gehouden en wordt het accent verplaatst naar het comfort voor de cliënt. Logisch want deze verblijft immers permanent op de tilband.

Voor extra comfort tijdens het tillen bieden de verblijfsbanden niet alleen ondersteuning onder het beengedeelte maar vaak ook, geheel of gedeeltelijk, onder het zitvlak. Hierdoor zijn de verblijfsbanden vrijwel niet aan te brengen bij een cliënt in zittende positie. Bij het ontwerp van de verblijfsbanden wordt er dus vanuit gegaan dat de tilband in liggende positie wordt aangelegd en verwijderd.

Spacer materiaal is volledig ademend en tevens waterdoorlatend. Omdat het materiaal zeer soepel is past de tilband zich perfect aan aan de vorm van een stoel of orthese. Het materiaal is hierdoor zeer geschikt voor verblijfstilbanden. Doordat het bovendien een zachte en elastische materiaalsoort is, worden drukpunten tot een minimum beperkt, waardoor de tilband geschikt is voor cliënten met een kwetsbare huid.