Moet ik mijn plafondlift of tillift laten keuren?

Moet ik mijn plafondlift of tillift laten keuren? Als het uw eigen lift is en u bent de enige die ermee werkt bent u, tot op dit moment, Wettelijk niets verplicht. Maar let op, de fabrikant schrijft jaarlijks onderhoud en keuringen voor door door de fabrikant erkende monteurs. Doet u dit niet? Dan bent u altijd 100% zelf verantwoordelijk, en in veel gevallen kunt u geen aanspraak maken op garantie en geen servicediensten tijdens de weekenden. Bent u eigenaar van de tillift of plafondlift en stelt u deze ter beschikking dan is het belangrijk om goede afspraken te maken over wie er verantwoordelijk is voor het onderhoud en de keuringen van de tillift. Bovendien is het vaak zo dat zorgverleners vanuit de werkgever wordt verboden om met tilliften of tilhulpmiddelen te werken die niet zijn gekeurd. Volkomen begrijpelijk, namelijk als er iets mis mocht gaan door een technisch mankement is degene die de tillift gebruikt in dat geval aansprakelijk en NIET de fabrikant.

Bij gebruik van tilliften is het van belang om de veiligheid niet uit het oog te verliezen, helaas gaat er met regelmaat in Nederland wel degelijk iets mis bij het gebruik van tilliften. De oorzaken zijn al jaren bekend; achterstallig onderhoud en ondeskundig gebruik!

Wij combineren het onderhoud, denk bijvoorbeeld aan tijdig vervangen van accu’s en schoonmaken van laadcontacten e.d., met de veiligheidskeuring. Hierdoor blijft uw tillift optimaal functioneren, en betrouwbaar, dit voorkomt vaak hogere kosten (door achterstallig onderhoud) of gebruik moeten maken van monteurs tijdens weekeinden (ook niet goedkoop). Dit onderhoud wordt uitgevoerd door door de fabrikant erkende medewerkers (aantoonbaar door een certificaat van de fabrikant) waardoor u tegen een zeer betaalbaar tarief uw tillift / plafondtillift in optimale vorm houdt en volledig voldoet aan alle veiligheidseisen die zowel de fabrikant als de inspectie voor de gezondheidszorg hier aan stelt.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?